Pinksterpelgrimage 2017 Pinksterpelgrimage 2017

Oecumenische Pinksterpelgrimage 2016 Oecumenische Pinksterpelgrimage 2016

In de week voor Pinksteren wordt weer een oecumenische "Pinksterpelgrimage" gehouden. Elke avond wordt er in een andere kerk (afwisselend een Protestantse of een Rooms Katholieke Kerk in onze regio) een korte vesper gehouden met een bepaald thema.
De levenswijze die Jezus voorhad, wordt in zijn geest verder uitgedragen.

Het thema van de Pinksterpelgrimage is dit jaar gekozen uit een brief van de apostel Paulus aan een gemeenschap in Galacië (Galaten 5: 22-23a):
Maar de vrucht van de Geest is liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing. Er is geen wet die daar iets tegen heeft.

We gaan zusterlijk en broederlijk op weg van kerk naar kerk en sluiten de pelgrimage af op Pinkstermorgen in de Protestantse kerk van Hoogwoud. Dat het allemaal inspirerende en geestdriftige vieringen mogen worden.

Spanbroek
17 december 2017