KERK ANDERS - zondag 21 mei 2017 KERK ANDERS - zondag 21 mei 2017
Van Gogh collectie
In zijn leven heeft Van Gogh maar twee schildrijen verkocht. De complete werk liet hij na aan zijn broer Theo. De collectie bleef in de familie en werd in de Vincent van Gogh Stichting opgenomen in 1960. Dit mondde uit in een Van Gogh Museum, waar nu de meeste werken worden tentoongesteld. Het museum in Amsterdam heeft ongeveer 200 schilderingen, 500 tekeningen en 700 brieven van Vincent van Gogh. Ook in het Kröller-Müller Museum in Otterlo zijn veel werken van Van Gogh te zien, net als in buitenlandse musea. Zowel het Louvre in Parijs, de National Gallery in Londen en het Museum of Modern Art in New York hebben werken van de beroemde Nederlandse schilder.

Hoogwoud

26 mei 2019