Hoe zit de kerkelijke gemeente in elkaar Hoe zit de kerkelijke gemeente in elkaar

Zoals bij alle organisaties het geval is, zit er ook structuur in de organisatie van een kerkelijke gemeente. De gemeente wordt bestuurd door de kerkenraa; een verzameling mensen die geacht wordt de gemeente te vertegenwoordigen. Hoe het kiezen van deze mensen to stand komt, is vermeld in een plaatselijke regeling, die ter inzage ligt voor elk gemeentelid.

Daarnaast is er de Kerkorde. Hierin staan de juridische regels en nog veel meer o.a. over het benoemen van de predikant, de zittingstermijn van kerkenraadsleden, de verantwoordelijkheden, etc.

In onze gemeente bestaat de kerkenraad uit drie colleges, namelijk:

• diakenen (t.b.v. de ondersteuning aan hen die dat van node hebben,
  • ‚Äčouderlingen (pastorale zorg),
  • ouderlingen-kerkrentmeester (beheer van stoffelijke zaken zoals de betaling van de predikant, de zorg voor de kerkgebouwen, de kerkelijke administratie en de kerkledenadministratie).
Deze colleges vergaderen elke maand apart en de kerkenraad in principe om de maand. Daarnaast is er nog een dagelijks bestuur van de kerkenraad en dat noemen wij het moderamen.

wordt nog aangevuld

Dienst met Heilig Avondmaal